Picture

Ekologia

Lunchspot — ekologiczny benefit żywieniowy dla Twojej firmy

Mniejsze zużycie wody i energii
W pełni recyklingowalne opakowania
Bez marnowania żywności

Dlaczego Lunchspot to
najbardziej ekologiczne rozwiązanie?

W jaki sposób dbasz o ekologię, wdrażając Lunchspot w swojej firmie?

Ograniczasz zużycie wody i energii

Organizacja tradycyjnej stołówki pracowniczej w zakładzie pracy pochłania ogromne ilości zasobów. Codzienne przygotowywanie posiłków na masową skalę wymaga dużych nakładów energii, a zmywanie naczyń oraz utrzymanie czystości przekłada się na konieczność zużycia nawet kilkudziesięciu litrów wody każdego dnia. Wybierając Lunchspot zamawiasz posiłki u lokalnych restauratorów, którzy zużywają tylko tyle zasobów, ile jest potrzebne do przygotowania konkretnej liczby zamówionych dań. Twoi pracownicy otrzymują posiłki w praktycznych opakowaniach, a Ty ograniczasz zmywanie naczyń i zachowujesz cenną dla naszej planety wodę.

Korzystasz z recyklingowych opakowań

Posiłki dostarczane przez Lunchspot są pakowane w pudełka z tworzywa, które można bez problemu poddać recyklingowi. Jedzenie z dostawą do firmy to wygoda — nie musisz z niej rezygnować, by uniknąć produkowania trudno degradowalnych odpadów. Wybierz Lunchspot i smaczne posiłki w ekologicznych pudełkach.

Unikasz marnowania żywności

Z Lunchspot Twoi pracownicy jedzą tylko tyle, ile naprawdę chcą i mogą zaplanować swój jadłospis z wyprzedzeniem, co ogranicza wyrzucanie żywności. Wspieramy rozsądne wybory żywieniowe, oferując obok dań obiadowych również lżejsze posiłki — zupy, sałatki, kanapki. Każde danie w menu Lunchspot zawiera informację o gramaturze i kaloryczności, by zamawiający wybierali potrawy jak najlepiej dopasowane do ich zapotrzebowania. To nie wszystko! Funkcja kontroli odbioru posiłku pomoże Ci zagospodarować nieodebrane zamówienia tak, by nic się nie zmarnowało.

Niemarnowanie
żywności

Lokalni
dostawcy

Opakowania
recyklingowe

Kontrola odbioru
posiłku

Optymalizacja
zamówień