Dlaczego Lunchspot to
najbardziej ekologiczne rozwiązanie?
W jaki sposób dbasz o ekologię, wdrażając Lunchspot w swojej firmie?
Ograniczasz zużycie wody i energii
Organizacja tradycyjnej stołówki pracowniczej w zakładzie pracy pochłania ogromne ilości zasobów. Codzienne przygotowywanie posiłków na masową skalę wymaga dużych nakładów energii, a zmywanie naczyń oraz utrzymanie czystości przekłada się na konieczność zużycia nawet kilkudziesięciu litrów wody każdego dnia. Wybierając Lunchspot zamawiasz posiłki u lokalnych restauratorów, którzy zużywają tylko tyle zasobów, ile jest potrzebne do przygotowania konkretnej liczby zamówionych dań. Twoi pracownicy otrzymują posiłki w praktycznych opakowaniach, a Ty ograniczasz zmywanie naczyń i zachowujesz cenną dla naszej planety wodę.
Korzystasz z recyklingowych opakowań
Posiłki dostarczane przez Lunchspot są pakowane w pudełka z tworzywa, które można bez problemu poddać recyklingowi. Jedzenie z dostawą do firmy to wygoda — nie musisz z niej rezygnować, by uniknąć produkowania trudno degradowalnych odpadów. Wybierz Lunchspot i smaczne posiłki w ekologicznych pudełkach.
Unikasz marnowania żywności
Z Lunchspot Twoi pracownicy jedzą tylko tyle, ile naprawdę chcą i mogą zaplanować swój jadłospis z wyprzedzeniem, co ogranicza wyrzucanie żywności. Wspieramy rozsądne wybory żywieniowe, oferując obok dań obiadowych również lżejsze posiłki — zupy, sałatki, kanapki. Każde danie w menu Lunchspot zawiera informację o gramaturze i kaloryczności, by zamawiający wybierali potrawy jak najlepiej dopasowane do ich zapotrzebowania. To nie wszystko! Funkcja kontroli odbioru posiłku pomoże Ci zagospodarować nieodebrane zamówienia tak, by nic się nie zmarnowało.