Najczęściej zamawiane posiłki w systemie Lunchspot

Ile osób, tyle preferencji i przyzwyczajeń smakowych. Użytkownicy Lunchspot mają do wyboru różne rodzaje potraw dostarczanych z wielu restauracji. Na co decydują się najczęściej? Postanowiliśmy to sprawdzić i przygotowaliśmy zestawienie najchętniej zamawianych posiłków w naszym systemie.

Zestaw — filet z kurczaka, opiekane ziemniaki, surówka

To danie jest bezapelacyjnym klasykiem wśród naszych użytkowników. I trudno się temu dziwić. Filet z kurczaka to bardzo popularna potrawa, która od lat często pojawia się na stołach w wielu polskich domach. Mięso z piersi kurzej jest bardzo dietetyczne — zawiera mało tłuszczu i jednocześnie dostarcza dużo białka. W towarzystwie opiekanych ziemniaków i świeżej surówki stanowi pełnowartościowy, zdrowy i jednocześnie sycący posiłek, który daje energię na cały dzień pracy!

Pierogi z mięsem

Bardzo popularnym daniem są również pierogi z mięsem. Połączenie ponadczasowego smaku, sporej gramatury i atrakcyjnej ceny sprawia, że są one często zamawianie przez pracowników hal produkcyjnych oraz magazynów z myślą o przerwie obiadowej. To smaczny, obfity posiłek, który pozwala zaspokoić głód po kilku godzinach fizycznej pracy i pokrzepić się na pozostałą część zmiany.

Naleśniki ze śmietanką, twarogiem i polewą czekoladową

Naleśniki na słodko są daniem bezmięsnym najchętniej wybieranym przez pracowników korzystających z Lunchspot. Bez wątpienia trudno się oprzeć słodkiemu smakowi tej potrawy, która może być zarówno kalorycznym obiadem, jak i poprawiającym nastrój deserem. Cienkie placki białym serem to również powszechnie znany i lubiany comfort food, przywodzący na myśl czasy dzieciństwa. Kto z nas nie wspomina z sentymentem naleśników jedzonych u babci lub w szkolnej stołówce?

Rosół

Wśród zup zamawianych przez użytkowników Lunchspot stale króluje rosół. Danie to ma wieloletnie tradycje w polskiej kuchni, jest pożywne, a ze względu na sporą zawartość warzyw dostarcza istotnych składników odżywczych, m.in. wapń, witaminę E oraz — za sprawą natki pietruszki — cenne żelazo. Rozgrzewające właściwości rosołu są również powszechnie doceniane w trakcie chłodniejszych miesięcy. Rosół może być lekkim (ale pożywnym) lunchem w trakcie pracy lub stanowić dodatek do dania głównego — wówczas zjadamy pełnowartościowy, dwudaniowy obiad.

Pracownicy firm korzystających z wirtualnej stołówki jedzą zdrowo i różnorodnie, a w pracy nie są głodni, dzięki czemu mają energię do działania. Czy zaskoczyła Cię popularność niektórych dań? Weź pod uwagę fakt, że na powodzenie zamawianych posiłków mają wpływ nie tylko preferencje smakowe, ale także cena czy gramatura. Dobór odpowiedniego menu, które jak najlepiej wpisze się w potrzeby zakładu pracy, to temat rzeka. Jeśli chcesz wprowadzić posiłki pracownicze również do swojej firmy, by Twoi pracownicy mogli cieszyć się smacznym i zdrowym jedzeniem, skontaktuj się z nami. Wspólnie ułożymy dla Was najlepsze menu, a także znajdziemy restauracje odpowiadające Waszym preferencjom.